IAME Series 2023 inngår i klassene Cadetti, Mini og X30. Serien følger den enkelte klasse sitt reglement. Det kjøres en serie på Østlandet og en serie på Vestlandet. I tillegg kjører vi X30 Lady, og X30 Master. X30 Lady kjører samme løp som X30 på Østlandet og gjelder for alle jenter som deltar i X30(De tar også poeng i X30). X30 Master er for de fra og med 26 år.

Statuter for IAME SERIE ØST (CADETTI, MINI, X30 og X30 Lady):
For X30 og X30 Lady vil det bli 6 helger med 12 finaler. Hvert løp vil få en kort finale og en lengre hovedfinale. For Cadetti og Mini vil det bli 7 helger med 7 finaler. Hver helg vil da kjøre en finale. Finale 1 og Finale 2 teller likt. De 10 beste finalene teller i X30 Senior og Lady. (De 6 beste finaler i Cadetti og Mini). Poeng beregningen er som følger: 1. 40. poeng, 2. 37 poeng, 3. 33 poeng, 4. 28 poeng, 5. 26 poeng, også 24, 23, 22, 21, 20, 19, 18, 17, 16, 15, 14, 13, 12, 11, 10, 9, 8, 7, 6, 5, 4, 3, 2, 1, ned til 29 plass. Den med mest poeng når alle løp er kjørt er vinneren. Er det noen som har lik poeng sum er det den beste plassering i enkeltstående løp som teller. Er det fortsatt likt er det nest beste resultat som gjelder. Om poeng er likt, og beste plassering er likt etter alle kjørte finaler hvor 2 er strøket, vil det være siste finale som avgjør sammendraget. Rookie of the year er den føreren som har flest poeng av de som er i det første året av X30 klassen. (Har du deltatt tidligere i et IAME Series løp i klassen X30 er du ikke med på Rookie of the year) Alle som stiller til start i et løp hvor IAME Series inngår, er automatisk med i serien.

Statuter for IAME SERIE (X30 Master)
Det vil bli 4 helger med 8 finaler. Syv finalene teller. Poeng beregningen er som følger: 1. 40. poeng, 2. 37 poeng, 3. 33 poeng, 4. 28 poeng, 5. 26 poeng, også 24,23,22,21,20,19,18,17,16,15,14,13,12,11,10,9,8,7,6,5,4,3,2,1, ned til 29 plass. Den med mest poeng når alle løp er kjørt er vinneren. Er det noen som har lik poeng sum er det den beste plassering i enkeltstående løp som teller. Er det fortsatt likt er det nest beste resultat som gjelder. Om poeng er likt, og beste plassering er likt etter 6 kjørte finaler, vil det være den siste finale i det siste løpet som avgjør sammendraget. I løp hvor det blir invitert til X30 Master vil de kjøre alene, for å delta i X30 master må du fylle 26år i innværende år eller være eldre.